Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
juli, 2025
Eksportverdien i første halvår endte på 85 milliarder kroner

Muligheter i markedet: Ny innsikt for skalldyr i USA
Den norske skalldyrnæringen posisjonerer seg globalt, og for snøkrabbe og kongekrabbe er det store muligheter, spesielt i det amerikanske markedet. Fersk innsikt fra ny rapport avdekker nå muligheter for skalldyr i USA.

juni, 2025
Sjømatrådet vil gjenta seminarsuksess i Italia
I starten av juni gjennomførte Sjømatrådet et felles sjømatseminar i Milano som løftet frem de viktigste artene i Italia: Laks, tørrfisk, klippfisk og saltfisk. Det ble en stor suksess.

Det norske sjømatkonsumet fortsetter å falle
Sjømatkonsumet ned 3 kilo på 10 år.

Britiske fish & chips-vinnere fulle av lovord om norsk fiskeri

Sjømatrådet med på statlig samarbeid på Arendalsuka

Norsk laks: En global sushifavoritt
I 2025 markeres 40-årsjubileet for det norske lakseeventyret, en historie som startet med en dristig sushi-idé og gjorde norsk laks til en global favoritt.

Nye styremedlemmer til Sjømatrådet

Går fra Sjømatrådet til NOFI
Etter 16 år i ulike roller i Norges sjømatråd blir Asbjørn Warvik Rørtveit ny konsernsjef i NOFI.

Nedgang for sjømateksporten i mai
Norge eksporterte sjømat for 13,6 milliarder kroner i mai. Det er en nedgang på 267 millioner kroner, eller 2 prosent, sammenlignet med mai i fjor.

Tørrfisk på menyen på norsk stjernerestaurant
Bar Amour i Oslo har en Michelin-stjerne. Nå har restauranten nylig satt tørrfisk på menyen for aller første gang.

mai, 2025
Gunvar Wie går fra Sjømatrådet til Seaborn

USAs viktigste PR-pris til restaurantkampanje i New York
Nylig gikk den prestisjefylte prisutdelingen «Annual Anvil Awards» av stabelen i New York for 81. gang. For andre år på rad tok sjømatutsending, Anne-Kristine Øen, stolt imot en av prisene på vegne av Sjømatrådet og den norske sjømatnæringen.

Årets beste kokker fikk lære om moderne ørretproduksjon
Når de fire kandidatene til Årets kokk i høst skal kjempe om å få representere Norge i Bocuse d’Or, har de med seg helt ny kunnskap om en av råvarene.

To nye sjømatutsendinger på plass i Tyskland og Portugal

Ting du bør vite om sjømatmarkedene i Sørøst- Asia
Den norske sjømateksporten til Sørøst-Asia går så det suser.
Men hva skal til for videre vekst, og hvor ligger utfordringene?

Verdivekst for sjømateksporten i april til tross for handelsuro og fallende laksepriser

april, 2025
Godfisk inngår samarbeid med matinfluenseren @Krisslovesfood
Godfisk.no har nylig inngått et spennende samarbeid med den populære matinfluenseren og spareguruen Krisslovesfood. Målet med samarbeidet er å inspirere flere til å inkludere mer fisk i kostholdet – på en enkel og rimelig måte.

Trond Rismo forlater Sjømatrådet - går til Andfjord Salmon
Norges sjømatråds utsending til Portugal, Trond Rismo, har funnet seg ny arbeidsgiver. Når hans åremålsperiode i markedet utløper 1. august, forlater han dermed Sjømatrådet etter 9 år i selskapet.

Asbjørn Warvik Rørtveit overtar ansvaret for Midtøsten
Fra 22. april overtar Asbjørn Warvik Rørtveit ansvaret for Sjømatrådets satsing i Midtøsten.
