Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
februar, 2025
Karine Rød Haraldsson er Sjømatrådets nye utsending til USA

Høyere laksevolum og USA-vekst ga rekord for sjømateksporten i januar

Dette er tollsatsene amerikanerne har innført på kinesisk import

Åpent webinar: Sjømat, Kina og tollsatser
7. februar kl 13.00 inviterte vi til et nytt webinar om sjømat og toll, denne gangen så vi østover mot Kina.
januar, 2025
Åpent webinar: Sjømat, USA og tollsatser
Se webinar om sjømat, USA og tollsatser.

Storbritannias fish and chips-elite kommer til Vesterålen

Norge og Thailand har signert historisk frihandelsavtale

Historisk snøkrabbe-leveranse til Kina

Nå er laksen like populær som pizza i pizzaens hjemland
Sushi og laks har blitt blant favorittene på italienske spisesteder. I tillegg er lakserettene snart like populære som kjøttrettene, viser en ny undersøkelse.

Dette var Pelagisk Arena
Tirsdag 14. januar var det tid for å samle hele den Pelagiske næringen til foredrag, diskusjoner og nettverksbygging i Bergen.

Fire sjømattopper om sjømatnæringen i 2050
Hvor står sjømatnæringen i dag, og hvor står næringen om 25 år? Vil Norge fortsatt være en verdensledende sjømatnasjon, og hva skal til for å lykkes?

Nytt på nytt for Sjømatnasjonen Norge 2025

175,4 milliarder grunner til å snakke om norsk sjømat
Sjømatåret 2025 er i gang – og tradisjon tro ble det nye året ønsket velkommen på Sjømatrådets årskonferanse – Sjømatnasjonen Norge.

2024 ble tidenes beste år for norsk sjømateksport

Slik blir årets Ombordfrystkonferanse

desember, 2024
Kathrine Tveiterås til Norges sjømatråd
Norges sjømatråd har ansatt Kathrine Tveiterås (43) som direktør for forretningsstøtte, strategi og organisasjon. Tveiterås kommer fra stillingen som prorektor for utdanning ved UiT Norges arktiske universitet.

Fem fiffige funn om lutefisk til jul
Høytiden nærmer seg med stormskritt og julemenyene i det ganske land begynner sakte, men sikkert å formes.
I den anledning har vi fisket fram våre ferskeste funn om nordmenns forhold til jul og julemat – med et ekstra blikk på én av de mest julete fiskene: Lutefisken.

Tradisjonsrik og trendy: Norsk røkelaks som fransk julemat
Røkelaks har lange tradisjoner, og mange er glad i det – også i Frankrike. I jula har røkelaksen en helt spesiell plass i fransk matlaging, selv i dyrtid: På tross av svakere kjøpekraft hos franske forbrukere er røkelaks mer populært enn noensinne.

Stor suksess i São Paulo: Seminaret «O Futuro do Bacalhau Brasil»
21. oktober 2024 ble den første utgaven av «O Futuro do Bacalhau Brasil» gjennomført, basert på det allerede vellykkede seminaret med samme navn fra Portugal.

Prisvekst og økte volum ga tidenes høyeste verdi for sjømateksporten i november
