Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
mai, 2025
USAs viktigste PR-pris til restaurantkampanje i New York
Nylig gikk den prestisjefylte prisutdelingen «Annual Anvil Awards» av stabelen i New York for 81. gang. For andre år på rad tok sjømatutsending, Anne-Kristine Øen, stolt imot en av prisene på vegne av Sjømatrådet og den norske sjømatnæringen.

Årets beste kokker fikk lære om moderne ørretproduksjon
Når de fire kandidatene til Årets kokk i høst skal kjempe om å få representere Norge i Bocuse d’Or, har de med seg helt ny kunnskap om en av råvarene.

To nye sjømatutsendinger på plass i Tyskland og Portugal

Ting du bør vite om sjømatmarkedene i Sørøst- Asia
Den norske sjømateksporten til Sørøst-Asia går så det suser.
Men hva skal til for videre vekst, og hvor ligger utfordringene?

Verdivekst for sjømateksporten i april til tross for handelsuro og fallende laksepriser

april, 2025
Godfisk inngår samarbeid med matinfluenseren @Krisslovesfood
Målet med samarbeidet er å inspirere flere til å inkludere mer fisk i kostholdet – på en enkel og rimelig måte.

Trond Rismo forlater Sjømatrådet - går til Andfjord Salmon
Norges sjømatråds utsending til Portugal, Trond Rismo, har funnet seg ny arbeidsgiver. Når hans åremålsperiode i markedet utløper 1. august, forlater han dermed Sjømatrådet etter 9 år i selskapet.

Asbjørn Warvik Rørtveit overtar ansvaret for Midtøsten
Fra 22. april overtar Asbjørn Warvik Rørtveit ansvaret for Sjømatrådets satsing i Midtøsten.

Norsk klippfisk sørger for påskemat til millioner av mennesker
Norsk klippfisk er påskemat for millioner av mennesker

Slik påvirkes sjømatnæringen av USAs nye tollsatser

Milliardvekst til USA og Kina ga solid første kvartal for sjømateksporten

Åpent webinar: Sjømat og toll - en oppsummering
31. mars inviterte vi til nytt webinar. Tema denne gangen var en oppsummering av de siste ukene i påvente av "liberation day", 02. april.

mars, 2025
Sunnhet og smak: Det viktigste for franskmenn når de skal spise sjømat
På tross av fire år med nedgang i sjømatkonsum i Frankrike, begynner pilene nå å peke oppover. Vi ser nærmere på den nyeste dataen og trendene, med fokus på artene laks, torsk og sei: Hva forteller det oss om mulighetene i det franske markedet, og den franske forbrukeren?

Suksess på SENA 2025: Vellykket sjømatmesse i Boston
Sjømataktører fra hele verden samlet seg 16.–18. mars, da Seafood Expo North America (SENA), også kjent som Boston Seafood Show 2025, gikk av stabelen. Under messen ble det både møter og gode samtaler på tvers av næringen, samt besøk fra fiskeriministeren.

Her er de ferske markedsgruppelederne

Bjørn-Erik tar over som ny sjømatutsending til UK

Dette er Sjømatrådets aktiviteter på Barcelona-messen
Norges sjømatråd, sammen med resten av sjømatnæringen, er på plass under Seafood Expo Global i Barcelona!

Utvikling og endringer for sjømat: UK Seafood Summit 2025
UK Seafood Summit 2025, Sjømatrådet sin årlige konferanse i London, kartla nye muligheter i sjømatnæringen, og adresserte nåværende og fremtidige utfordringer som kan være i vente. De store temaene og diskusjonene under konferansen dreide seg om megatrendene som vil forme sjømatindustrien de kommende årene.

Traff blink med laksekampanjer i Thailand
Laks fra Norge har blitt førstevalget til nesten 8 av 10 mennesker fra Thailand.

Kraftig vekst i den norske sjømateksporten i februar
