Kinesiske myndigheter krever at matprodusenter som ønsker å eksportere til Kina skal forholde seg til WHO og FAO sine retningslinjer om hvordan matprodusenter skal håndtere COVID-19. I den forlengelse publiserte kinesiske tollmyndigheter 11. september mer informasjon om hva som er følgene for matprodusent ved funn av COVID-19 på importert mat. Les mer om tiltakene her.
Relaterte nyheter

Dette er tollsatsene amerikanerne har innført på kinesisk import

Sjømatseminar i London: om brexit og markedsendringer
Hva skjer dersom Storbritannia trekker seg ut av EU uten en avtale? Hva skjer med handelsavtaler og tollsatser, og hvilke konsekvenser har brexit for sjømathandelen?

Norsk sjømat på bordet i Jordan
Kongelige besøk bidrar til å åpne dører for næringslivet, deriblant for norsk sjømatnæring. I forbindelse med kong Harald og dronning Sonjas statsbesøk til Jordan denne uken spilte norsk sjømat en av hovedrollene.

Relatert innhold
Sør-Korea åpner tollfri makrellkvote
Sør-Korea vil fra 1. juli åpne en tollfri kvote på 10 000 tonn for makrell av norsk opprinnelse. Kvoten vil være åpen til og med 31. desember 2025.

Nye helsesertifikater i Eksportløsningen fra 16. juni
Mattilsynet gjennomfører en endring i saksbehandlingssystemene. Fra og med mandag 16. juni 2025 blir fire helsesertifikater tilgjengelige i Eksportløsningen.

Mattilsynet gjør endringer i veiledningen for erstatningssertifikater
Mattilsynet har oppdatert sin veiledning for erstatningssertifikater ved eksport av sjømat.

USA: President ordre 14276 retter seg mot kravene i Seafood Import Monitoring Program (SIMP)
Den 17. april signerte president Donald J. Trump Executive Order 14276 , “Restoring American Seafood Competitiveness”. Målet er å styrke amerikansk sjømatnæring ved å redusere byråkratiske byrder, bekjempe urettferdig handel og styrke innenlandsk produksjon, foredling og eksportkapasitet.