Fredag 27. september har Sjømatrådet med assistanse fra Norges ambassade i Roma og Innovasjon Norge gleden av å invitere til et seminar dedikert primært til tørrfisk, men også med noe info om klippfisk og saltfisk i Lugo di Vicenza.

Seminaret vil foregå i Villa Godi Malinverni, en fantastisk Palladiansk villa som er lokalisert i nærheten av Vicenza og Sandrigo. Det vil bli satt opp buss for de norske deltagerne.

Etter seminaret inviteres seminardeltagerne til å delta på en offisiell middag hvor Norges ambassadør til Italia, Margit F. Tveiten vil være tilstede.

For å registrere deg på seminaret vennligst trykk på linken nederst på denne siden innen 20. september. 

Seminarprogram

14:30 – 15:00 Registration and welcome coffee

15:00 – 15:30 Welcome and introduction

  • Welcome by Trym Eidem Gundersen – Director Italy, Norwegian Seafood Council

  • Initial remarks by Margit F. Tveiten – Norwegian Ambassador, Royal Norwegian Embassy in Rome

  • Seminar moderated by Petter Johannesen - Executive Vice President, Assonorvegia

15:30 - 16:30 First session – insight

  • Status on stockfish, clipfish and saltfish in Norway and future prospects
    Speaker: Trond Rismo – Business Relation Manager, Norwegian Seafood Council

  • Stockfish, clipfish and saltfish in the Italian market - insight and activities
    Speaker: Trym Eidem Gundersen – Director Italy, Norwegian Seafood Council

  • Brand new insight from focus groups: How do people from Vicenza consider Norwegian stockfish? 
    Speaker: Amund Bråthen - Senior Advisor, Kantar TNS

  • Seafood trends and sales of stockfish, clipfish and saltfish in Italian retail
    Speaker: Andrea Succi – Sales and Marketing Analytics Sales Leader, Nielsen Italy

16:30 – 16:50 Coffee break

16:50 - 18:00 Second session - Projects

  • IGP Tørrfisk fra Lofoten. Next steps and possibilities in Italy
    Speaker: Rune S. Stokvold – CEO, Tørrfisk fra Lofoten AS

  • Skrei - the journey. A story between Italy and Norway
    Speaker: Valentina Tamborra – Photographer
  • Stockfish and clipfish in Africa
    Speaker: Trond Kostveit – Director Central & West Africa, Norwegian Seafood Council
  • The mission of being a stockfish ambassador
    Speaker: Moreno Cedroni – Chef, La madonnina del pescatore
  •  Final remarks

Andre aktiviteter

I tillegg til seminaret, vil det også gjennomføres en rekke andre arrangementer i området rundt Vicenza og Sandrigo den samme uken relatert til norsk tørrfisk. Sjømatrådet er arrangør av alle disse utenom tørrfiskfestivalen i Sandrigo, og det vil være mulighet for påmelding og deltakelse via påmeldingsskjemaet til seminaret. 

  • Fokusgrupper om tørrfisk med forbrukere i alderen 30-50 år vil gjennomføres på kveldstid onsdag 25/9 og torsdag 26/9 i Vicenza. Noen av resultatene fra disse fokusgruppene vil bli presentert på seminaret 27/9.
  • Besøk til 2 dagligvarebutikker den 28/9 i nærheten av Vicenza for den norske næringen, hvor det vil gjennomføres kokke-demonstrasjoner med tørrfiskambassadør Franco Favaretto, junior tørrfiskambassadør John Mark Nanit og Marco Cappellari. Etter besøkene vil det bli arrangert en lunsj. Sjømatrådet organiserer busstransport. 
  • Tørrfiskfestivalen i Sandrigo arrangeres fra 20-30 september. På søndag 29 september vil den offisielle seremonien finne sted, hvor tørrfiskbrorskapet i Sandrigo står for en prosesjon med historiske kostymer for å minnes Pietro Querini og det historiske vennskapet mellom Italia og Norge. Seremonien vil bli etterfulgt av en lunsj med Bacalà alla Vicentina på menyen.
  • mandag 30 september vil det være finale i en kokkekonkurranse med tørrfisk for unge kokker organisert av Sjømåtrådet i samarbeid med kokke-assosiasjonen CHIC (Charming Italian Chefs).  Finalen vil foregå på Cantina Pegoraro i Barbarano Mossano nær Vicenza fra kl 11.00 med flere kokke-skoler tilstede. Tørrfiskambassadør Franco Favaretto vil holde en kort leksjon om tørrfisk på arrangementet.