Fredag 27. september har Sjømatrådet med assistanse fra Norges ambassade i Roma og Innovasjon Norge gleden av å invitere til et seminar dedikert primært til tørrfisk, men også med noe info om klippfisk og saltfisk i Lugo di Vicenza.
Seminaret vil foregå i Villa Godi Malinverni, en fantastisk Palladiansk villa som er lokalisert i nærheten av Vicenza og Sandrigo. Det vil bli satt opp buss for de norske deltagerne.
Etter seminaret inviteres seminardeltagerne til å delta på en offisiell middag hvor Norges ambassadør til Italia, Margit F. Tveiten vil være tilstede.
For å registrere deg på seminaret vennligst trykk på linken nederst på denne siden innen 20. september.
Seminarprogram
14:30 – 15:00 Registration and welcome coffee
15:00 – 15:30 Welcome and introduction
- Welcome by Trym Eidem Gundersen – Director Italy, Norwegian Seafood Council
- Initial remarks by Margit F. Tveiten – Norwegian Ambassador, Royal Norwegian Embassy in Rome
- Seminar moderated by Petter Johannesen - Executive Vice President, Assonorvegia
15:30 - 16:30 First session – insight
- Status on stockfish, clipfish and saltfish in Norway and future prospects
Speaker: Trond Rismo – Business Relation Manager, Norwegian Seafood Council - Stockfish, clipfish and saltfish in the Italian market - insight and activities
Speaker: Trym Eidem Gundersen – Director Italy, Norwegian Seafood Council - Brand new insight from focus groups: How do people from Vicenza consider Norwegian stockfish?
Speaker: Amund Bråthen - Senior Advisor, Kantar TNS - Seafood trends and sales of stockfish, clipfish and saltfish in Italian retail
Speaker: Andrea Succi – Sales and Marketing Analytics Sales Leader, Nielsen Italy
16:30 – 16:50 Coffee break
16:50 - 18:00 Second session - Projects
- IGP Tørrfisk fra Lofoten. Next steps and possibilities in Italy
Speaker: Rune S. Stokvold – CEO, Tørrfisk fra Lofoten AS - Skrei - the journey. A story between Italy and Norway
Speaker: Valentina Tamborra – Photographer
- Stockfish and clipfish in Africa
Speaker: Trond Kostveit – Director Central & West Africa, Norwegian Seafood Council
- The mission of being a stockfish ambassador
Speaker: Moreno Cedroni – Chef, La madonnina del pescatore
- Final remarks
Andre aktiviteter
I tillegg til seminaret, vil det også gjennomføres en rekke andre arrangementer i området rundt Vicenza og Sandrigo den samme uken relatert til norsk tørrfisk. Sjømatrådet er arrangør av alle disse utenom tørrfiskfestivalen i Sandrigo, og det vil være mulighet for påmelding og deltakelse via påmeldingsskjemaet til seminaret.
- Fokusgrupper om tørrfisk med forbrukere i alderen 30-50 år vil gjennomføres på kveldstid onsdag 25/9 og torsdag 26/9 i Vicenza. Noen av resultatene fra disse fokusgruppene vil bli presentert på seminaret 27/9.
- Besøk til 2 dagligvarebutikker den 28/9 i nærheten av Vicenza for den norske næringen, hvor det vil gjennomføres kokke-demonstrasjoner med tørrfiskambassadør Franco Favaretto, junior tørrfiskambassadør John Mark Nanit og Marco Cappellari. Etter besøkene vil det bli arrangert en lunsj. Sjømatrådet organiserer busstransport.
- Tørrfiskfestivalen i Sandrigo arrangeres fra 20-30 september. På søndag 29 september vil den offisielle seremonien finne sted, hvor tørrfiskbrorskapet i Sandrigo står for en prosesjon med historiske kostymer for å minnes Pietro Querini og det historiske vennskapet mellom Italia og Norge. Seremonien vil bli etterfulgt av en lunsj med Bacalà alla Vicentina på menyen.
- På mandag 30 september vil det være finale i en kokkekonkurranse med tørrfisk for unge kokker organisert av Sjømåtrådet i samarbeid med kokke-assosiasjonen CHIC (Charming Italian Chefs). Finalen vil foregå på Cantina Pegoraro i Barbarano Mossano nær Vicenza fra kl 11.00 med flere kokke-skoler tilstede. Tørrfiskambassadør Franco Favaretto vil holde en kort leksjon om tørrfisk på arrangementet.