Norsk sjømat møter en rekke krav i internasjonale markeder. Flere land har egne regelverk eller standarder som setter grenseverdier for mikrobiologiske kriterier, fremmedstoffer og andre mattrygghetsparametere. For å gi et oversiktsbilde over grenseverdier som Norsk sjømat kan møte har vi samlet en oversikt til utvalgte markeder.
Tabellene finnes i sidebar og gir en sammenstilling av:
- Mikrobiologiske grenseverdier finnes i filen: Microbiological Thresholds for Seafood Products – Market Overview
- Internasjonale grenseverdier for fremmedstoffer eller legemiddelrester finnes i filen: Limits for contaminants and veterinary residues in seafood
Formålet med oversikten er å gi aktørene i sjømatnæringen et for å orientere seg i regelverket per marked. Informasjonen er basert på offisielle kilder, men nasjonale myndigheter kan endre regelverket på kort varsel. Vi anbefaler derfor å kontrollere gjeldende krav i primærkildene før eksport.
Sjømatrådet tar gjerne innspill dersom oversikten oppleves mangelfull eller innspill på mulige forbedringer.
Filene ble sist oppdatert: 24.09.2025







