Hver region har sine delikatesser. Italienerne er så glad i tørrfisk at den regnes som én av fem nasjonalretter, den har fått sitt eget frimerke og sin egen ridderordning, og toppkokker fra restauranter med både to og tre Michelin-stjerner stiller frivillig opp som tørrfiskambassadører og promoterer den norske tørrfisken.
Veneto har blant annet tørrfiskrettene “bacalà mantecato” og “bacalà alla vicentina”.Populariteten gjenspeiler seg også i en rekke tørrfiskfestivaler, hvorav den aller største foregår i Sandrigo i Veneto-regionen i Nord-Italia.
Årets tørrfiskfestival "Festa del Baccalà alla Vicentina" i Sandrigo går av stabelen i uke 37 og 38, men med hoved aktivitetene helgen 23-26 september. Vi deltar på festivalen med ulike markedsføringstiltak, i samarbeid med Tørrfisk Fra Lofoten IGP.
Ta kontakt med glw@seafood.no for oppdateringer. Mere info kommer.