Tørrfiskforbruket er sentrert i regionene Veneto, Liguria, Napoli, Calabria og Sicilia, som alle har hatt viktige havner i århundrer. Hver region har sine delikatesser. Veneto har blant annet tørrfiskrettene “bacalà mantecato” og “bacalà alla vicentina”, mens Liguria har sin tradisjonrett “stoccafisso alla genovese”.
Tørrfiskfestivalen i Badalucco i Liguria har sitt utgangspunkt i en beleiring av byen på 1600-tallet hvor det eneste man hadde innenfor byens borg var tørrfisk og en brønn. Slik overlevde landsbyen beleiringen, og denne hendelsen feires med en årlig tørrfiskfestival.
Tørrfiskfestivalen i Badalucco feirer 50 årsjubileum i år med aktivitet den 17 og 18 september. Vi vil holde innlegg på festivalens seminar på ettermiddagen lørdag den 17.9 samt et markedsføringsprogram for norsk tørrfisk, sammen med vår tørrfiskambasadør på festivaldagen søndag den 18.9.
Ta kontakt med glw@seafood.no for oppdateringer. Mere info kommer.