Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
oktober, 2017
Hvor er fremtidens sjømatmarkeder?
Sjømatrådet ønsker innspill på hvilke markeder som er viktige å prioritere med egen tilstedeværelse fremover og hvilken innretning som er mest hensiktsmessig for utekontorstrukturen.

Skalldyr i hovedrollen
Norske skalldyr har hovedrollen i ny serie om norsk matkultur.

Skal vinne tilbake markedsandeler i Brasil
Denne uken har Sjømatrådet arrangert klippfiskseminarer i de brasilianske storbyene São Paulo og Rio de Janeiro. Strategien for å vinne tilbake markedsandeler i det brasilianske klippfiskmarkedet var ett av temaene for årets seminar, som ble arrangert for syvende gang.

Blom deler kunnskap på merdkanten
Hos Blom Fiskeoppdrett er turister, skoleelever, journalister og byråkrater blitt et nesten like vanlig syn som ansatte i kjeledress og gummistøvler.

Ny film for norske skalldyr
I 2017 har Norges sjømatråd hatt et samarbeid med Munchies, verdens ledende digitale matkanal.

Lanserer globalt konsept på Koreas største sjømatmesse
Den 8.november går en av Asias desidert største sjømatmesser av stabelen i havnebyen Busan i Sør-Korea. Sjømatrådet er på plass for å lansere det nye globale markedsføringskonseptet for «Seafood from Norway» og for å bygge tettere nettverk i den lokale verdikjeden.

Barbera d’Asti vin + norsk torsk = Barbera Fish Festival
I helgen ble Barbera Fish Festival arrangert i Italia. Feiringen av Barbera d’Asti vin og norsk torsk ble gjennomført for tredje gang i Agliano Terme.

- Kvalitet er et kjempeproblem
Skal fremtiden for norsk hvitfisknæring se lys ut må man ha høyere kvalitetsfokus. Det mener daglig leder Terje Kjølsøy i Ålesundfisk.

Status eksport til Kina oktober 2017
Tirsdag 10. oktober hadde Mattilsynet, NFD og ambassaden et møte med CNCA i Beijing.

Norsk deltakelse på Conxemar for andre gang
Sammen med ti norske fiskeribedrifter har Sjømatrådet denne uken vært tilstede under den spanske Conxemar-konferansen i Vigo.

Sjømatnasjonen Norge settes på kartet i nytt globalt konsept
Sjømatrådet ruller i disse dager ut et nytt globalt markedsføringskonsept. Om det er i Frankrike, UK, Brasil eller andre internasjonale markeder hvor Sjømatrådet gjennomfører kampanjer vil markedsføringen fra nå av fremstå som lik på tvers av markedene. Dette er et av flere tiltak for å skape synergier og for å effektivisere bruk av midlene Sjømatrådet forvalter på vegne av næringen.

Nedgang i skalldyreksporten
Norge har eksportert 38 000 tonn skalldyr til en verdi av 1,3 milliarder kroner hittil i år. Det er en volumnedgang på 5 prosent og en verdinedgang på 11 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Pelagisk eksport for 4,3 milliarder kroner
Norge har eksportert 180 000 tonn sild og 135 000 tonn makrell til en verdi av 3,6 milliarder kroner hittil i år. I samme periode har Norge eksportert pelagisk fisk for totalt 4,3 milliarder kroner. Det er en volumøkning på 21 prosent og en verdinedgang på 3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Hvitfiskeksport for rekordhøye 11,3 milliarder
Til tross for en svak september, når hvitfiskeksporten nye høyder. Veksten skyldes først og fremst økte volumer og økt verdi av fryst hel hvitfisk og klippfisk.

Lakseeksporten har økt med 10 prosent
Norge har eksportert 710 000 tonn laks for 47,7 milliarder kroner hittil i år. Det er volummessig på samme nivå som fjoråret, mens verdiøkningen har vært på 10 prosent, eller 4,2 milliarder kroner. Eksportverdien for laks har aldri vært høyere for samme periode.

Sjømateksport for 69 milliarder kroner
Til tross for en nedgang i sjømateksporten i september har Norge eksportert 1,8 millioner tonn sjømat til en verdi av 69 milliarder kroner hittil i år. Det er en volumøkning på 3 prosent, og en verdiøkning på 6 prosent eller 3,7 milliarder kroner målt mot samme periode i fjor.

september, 2017
Store sjømatmuligheter i Kina
Kineserne søker mer importert sjømat for å dekke landets etterspørsel. Nå inviterer Sjømatrådet norske sjømateksportører til Kina.

Sterke makro-trender leder til endringer i retailstrukturen
Forbrukertrendene er i endring. Med de riktige grepene kan den norske sjømatnæringen lede utviklingen mot fremtidens sjømatkonsum.

Sjømatrådet effektiviserer organisasjonen
Sjømatrådet skal effektivisere organisasjonen som følge av kutt i markedsavgiften. Reduserte inntekter, og effektiviseringen skal sikre at man får mest mulig ut av ressursene, til det beste for sjømatnæringen.

UKs topp ti fish & chip-eiere i Norge
Disse ni på bildet er de beste i hele Storbritannia til å lage fish & chips. Denne uken har de vært i Ålesund for å lære mer om råvaren de elsker.
