Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
november, 2018
Seafex Dubai: Fristende sjømat fra Norge tiltrakk seg mange besøkende
13 norske eksportører deltok på Sjømatrådets fellesstand under Seafex-messen i Dubai forrige uke. En fristende fiskedisk med norsk laks, torsk, kveite, reker, skjell, kongekrabbe og kaviar sørget for at den norske standen ble lagt godt merke til og hyppig besøkt. Det kan bety ytterligere vekst i eksporten til Midtøsten.

Tidenes eksportmåned for norsk sjømat
Norge eksporterte 251 000 tonn sjømat for 9,9 milliarder kroner i oktober. Volumet falt med 12 prosent, mens verdien økte med 10 prosent eller 884 millioner kroner fra oktober i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 2,2 millioner tonn sjømat til en verdi av 80,7 milliarder kroner. Volumet har økt med 6 prosent, og verdien har økt med 4 prosent eller 3,2 milliarder kroner fra samme periode i fjor.

oktober, 2018
Ny forbrukeranalytiker i Sjømatrådet
Lars Moksness (40) er ansatt som forbrukeranalytiker i Sjømatrådet, og dermed er teamet på innsiktsavdelingen komplett.

Norske eksportører med Sjømatrådet til Nigeria
I forrige uke tok Sjømatrådet med seg 10 norske eksportører til millionbyen Lagos i Nigeria. Tørrfisk har en sterk profil i det nigerianske markedet, men det er også økt etterspørsel etter laks og andre sjømatprodukter fra Norge.

Ny rapport: Store muligheter for å øke sjømatkonsumet
Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder sjømatkonsum, men konsumet er på vei nedover, særlig hos de unge. For de under 34 år har sjømatkonsumet falt med hele 46 prosent siden 2012. Denne tendensen kan få alvorlige konsekvenser både for folkehelsen og næringen. En ny rapport fra Norges sjømatråd viser imidlertid at mange gjerne vil spise mer fisk, og at potensialet for å øke konsumet er stort.

Sjømateksporten har passert 71.000.000.000 kr
Norge har eksportert 2 millioner tonn sjømat til en verdi av 71 milliarder kroner hittil i år. Det er en volumøkning på 174 000 tonn eller 8 prosent, og en verdiøkning på 2,3 milliarder kroner eller 3 prosent målt mot samme periode i fjor. Betyr dette at Norge passerer 100 milliarder i sjømateksport innen årsskiftet?

Stor interesse for nye sjømatmarkeder i Midtøsten
Denne høsten arrangerer Norges Sjømatråd fellesstand på sjømatmesser både i Dubai og i Saudi-Arabia. Arrangementene er en del av satsingen på nye markeder og skal tilrettelegge for en B2B arena for de norske eksportørene. Så mange norske eksportører har meldt sin interesse at arrangementene nå er fulltallige.

Hva med de neste tusen år, Italia?
Forrige uke var nesten hele tørrfisk-Norge samlet i tørrfiskens vugge, Napoli.
Til tross for at det fortsatt eksporteres tørrfisk for flere hundre millioner per år og flere hundre år med tradisjon, er det likevel noen skjær i sjøen ifølge Sjømatrådets fiskeriutsending, Trym Eidem Gundersen.

Seien mer populær enn forventet i Spania
Norsk sei ble i september presentert for spanske forbrukere. Responsen har vært enorm.

september, 2018
De beste "chippyene" vil ha norsk fisk
I år har eksporten av norske torskefileter til Storbritannia økt med 67 prosent (fra 1147 til 1913 tonn). Det viser at det britiske markedet setter stor pris på norskprodusert fisk. I dag fikk de ti finalistene til den prestisjetunge Fish and Chips Awards være med tråleren Ramoen på tur.

Nå skal seien etableres på det spanske kjøkken
Seien må ofte finne seg i å spille annenfiolin blant hvitfiskene. Men nå gjør Sjømatrådet et stort fremstøt for å pushe den frem på det spanske markedet.

Sjømatrådet ønsker tre nye ansatte velkommen
Sjømatrådet har ansatt tre nye medarbeidere. Frank Isaksen starter i stillingen som sjefsanalytiker, Jon Hallvard Oddstøl går inn i rollen som teamleder i markedsavdelingen og Anna Reibo Jentoft er ny prosjektmedarbeider i det nasjonale kostholdsprogrammet Fiskesprell.

Norsk laks i fokus under World Sushi Cup
Nylig fikk noen av verdens beste sushikokker brynet seg i World Sushi Cup i Tokyo og norsk laks var godt representert. Vinneren er også en stor fan av den norske sjømaten.

Historisk august-måned: 100.000 tonn laks eksportert
Norge har eksportert 178 000 tonn sjømat for totalt 8 milliarder kroner i august. Volumet var på samme nivå som august 2017, mens eksportverdien økte med 463 millioner kroner eller 6 prosent, sammenlignet med august i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 1,8 millioner tonn sjømat til en verdi av 63 milliarder kroner. Eksportvolumet økte 11 prosent, mens verdiveksten var på 4,5 prosent.

Kampanjestart i Italia
Høsten er her og gradestokken kryper nedover, men det gjør ingenting når norsk laks virkelig har kommet inn i varmen hos italienerne. Nå lanseres en stor markedsføringskampanje for norsk laks i Italia.

august, 2018
Norges første undersøkelse om ungdoms spisevaner avslører klasseskiller
Tirsdag 28. august lanserte opplysningskontorene for landbruket Norges og Norges sjømatråd en stor undersøkelse om ungdoms matvaner. Undersøkelsen er gjort blant ungdom i alderen 13-16 år, i forbindelsen med felleskampanjen Sunn ungdomsmat. Prosjektet er finansiert av Gjensidigestiftelsen og har som mål å få flere ungdommer til å følge Helsedirektoratets kostholdsråd.

Arrangerer sjømatfestival i Nigeria
Det er duket for norsk sjømatfestival i den nigerianske millionbyen Lagos denne høsten. For første gang arrangerer Sjømatrådet en festival som skal hylle lange eksporttradisjoner og nye muligheter i landet.

Arendalsuka 2018
Sjømatrådet arrangerer interessante debatter under Arendalsuka. Her kan du se opptakene fra hver av de tre debattene; konsum, ringvirkninger og teknologi.
Norsk laks på menyen i Indias første IKEA-varehus
IKEAs første varehus i gigantmarkedet India har åpnet dørene. Varehuset i Hyderabad har verdens største IKEA-restaurant, der hundrevis av måltider med norsk laks skal serveres hver dag.

Verdens største sjømatundersøkelse
Norges Sjømatråd gjennomfører hvert år verdens største sjømatundersøkelse rettet mot forbrukertrender. Undersøkelsen gjennomføres blant 25 000 mennesker verden rundt, og gir svar på alt fra hva slags fisk en ung spanjol vil ha til middag, til hvem som foretrekker sjømat fra Norge.
