Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
april, 2019
Optimisme for norsk klippfisk i Brasil
Etter flere år med utfordrende markedsadgang og tap av markedsandeler til hovedsakelig Kina, har norsk klippfisk fått en sterk start på 2019. Målet med besøket til fiskeriminister Harald T. Nesvik i Brasil er å ytterligere forbedre markedsadgangen for norsk sjømat, slik at sjømatnæringen i større grad kan utnytte mulighetene i det brasilianske markedet.

Seks sjømatkampanjer i seks land
Det er stor kampanjeaktivitet i utemarkedene denne våren. Blant sjømaten som blir løftet frem i tre forskjellige verdensdeler er den norske laksen, makrellen, skreien og klippfisken.

BESTE FØRSTE KVARTAL FOR NORSK SJØMATEKSPORT NOENSINNE
Norge eksporterte 640 000 tonn sjømat til en verdi av 25,6 milliarder kroner i første kvartal. Det er en volumnedgang på 18 prosent og en verdivekst på 7 prosent eller 1,8 milliarder kroner målt mot første kvartal i fjor. Volumnedgangen utenom pelagisk sektor er på 2 %.

mars, 2019
Utlisensiering av varemerket Seafood from Norway på hvitfisk
Sjømatrådets styre vedtok i møte 19. februar 2019, basert på råd fra markedsgruppen hvitfisk, å tillate utlisensiering av varemerkene «Seafood from Norway» på hvitfisk og «Skrei».
Kåringen «The World’s 50 Best Restaurants»
Når verdens gastronomiske elite samles i Singapore for å kåre verdens 50 beste restauranter, får de servert og presentert norske skalldyr i toppklasse. Som offisiell sjømatpartner for det prestisjetunge arrangementet skal Seafood from Norway og Sjømatrådet løfte flere norske sjømatprodukter inn på verdens stjernerestauranter.

Japanske sushimestere digger norsk laks
Norsk laks har blitt favoritt-toppingen for mange japanske sushi- toppkokker. Mye takket være mesterkokken Masayoshi Kazato som har brukt norsk laks i sushi i over 20 år.

På lag med japanske sjømataktører for å sikre norsk sjømat
Japanere digger sjømat. De spiser fisk til frokost, lunsj og middag, og det må gjerne være norsk laks eller makrell. Men høye tollsatser gjør konkurransen stadig tøffere. Chile og EU kan seile forbi Norge med en frihandelsavtale som sparer dem for hundrevis av millioner i året.

Jenter strømmer til «blå» utdanning
Celina og Andrea stortrives med studievalget sitt, og nå får de selskap av flere jenter. Ferske søkertall fra Utdanningsdirektoratet viser at sjømatnæringen har gjort en god rekrutteringsjobb.

Ønsker seg enda flere kvinnelige kokker
Heidi Bjerkan, Dominique Crenn og Kyle Kwong er toppkokker i verdensklasse. Her forteller de om sine erfaringer i et mannsdominert miljø og hvorfor de ønsker seg enda flere kvinner inn i yrket.
Digitalisering av bedriftsinitiativ
Sjømatrådet har nylig gjennomført en omlegging til digitale søknad- og rapporteringsskjema for Bedriftsinitiativ. Programmet har også blitt omdøpt på engelsk, og heter nå NSC’s Joint Marketing Program.
Norsk skalldyrfest for verdenskjente kokker
De kvinnelige superkokkene var fulle av lovord om den norske skalldyrfesten under Parabare Forum i Oslo mandag kveld.

Knallstart for sjømateksporten i 2019
Norge eksporterte 198 700 tonn sjømat for 7,8 milliarder kroner i februar. Det er en reduksjon på 57 000 tonn eller 22 prosent i volum og en økning 670 millioner kroner eller 9 prosent i verdi sammenlignet med februar i fjor.

Trine Horne blir ny fiskeriutsending i Frankrike
Norges sjømatråd har ansatt Trine Horne (37) som ny fiskeriutsending i Frankrike fra høsten. Horne er i dag bosatt i Brussel, og har lang erfaring fra den norske sjømatnæringen fra både Lofotprodukt og Findus.

februar, 2019
Michelinstjernedryss med norske skalldyr som hovedingrediens
Hele 64 restauranter fikk fordelt totalt 80 høythengende stjerner i Michelinguidens nordiske seremoni i Århus mandag kveld. Men hva har disse restaurantene til felles, bortsett fra stjerner i den verdenskjente restaurantguiden?

Lagde digital lunsj med fiskeriministeren
I dag stilte fiskeriminister Harald Tom Nesvik og 12 skoleelever fra Kroken ungdomsskole opp på Kystens Hus i Tromsø for å skape oppmerksomhet om den nasjonale konkurransen lagdinegenlunsj.no.

Tett samarbeid viktig for vellykket laksekampanje i Japan
Et godt samarbeid med næringsaktørene er en viktig suksessfaktor for å lykkes med kampanjen. Det mener Sjømatrådets fiskeriutsending i Japan, Gunvar L. Wie. Han ønsker seg derfor flest mulig innspill på hvordan den planlagte kampanjen kan gjennomføres og utnyttes på best mulig måte.

Fiskespiseren webinar
Gjennom flere undersøkelser og fokusgrupper har Norges sjømatråd kartlagt den norske fiskekonsumenten. Hvorfor går sjømatkonsumet ned her i landet? Og hva kan gjøres for å få trenden til å snu?

Klippfiskseminar 07.02.19 – Grande seminário em Portugal
I går gjennomførte vi for sjuende gang vårt årlige klippfiskseminar i Lisboa med stor suksess!

Fiskesprell: Sjømatglede for barn og unge
At barn og unge får gode erfaringer med fisk er viktig for god vekst og utvikling, og for folkehelsa på sikt. Derfor er Sjømatrådet og fiskesalgslagene sterkt engasjert i kostholdsprogrammet Fiskesprell, som har som mål å bidra til økt sjømatkonsum blant barn og unge i barnehage og skole.

Ny rekord: Sjømateksport for 8,6 milliarder kroner i januar
Norge eksporterte 200 600 tonn sjømat for 8,6 milliarder kroner i januar. Det er en reduksjon på 7 700 tonn eller 4 prosent i volum og en økning på 992 millioner kroner eller 13 prosent i verdi sammenlignet med januar i fjor.
