Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Publiseringsdato

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

april, 2019

mars, 2019

Utlisensiering av varemerket Seafood from Norway på hvitfisk

Sjømatrådets styre vedtok i møte 19. februar 2019, basert på råd fra markedsgruppen hvitfisk, å tillate utlisensiering av varemerkene «Seafood from Norway» på hvitfisk og «Skrei».

Kåringen «The World’s 50 Best Restaurants»

Når verdens gastronomiske elite samles i Singapore for å kåre verdens 50 beste restauranter, får de servert og presentert norske skalldyr i toppklasse. Som offisiell sjømatpartner for det prestisjetunge arrangementet skal Seafood from Norway og Sjømatrådet løfte flere norske sjømatprodukter inn på verdens stjernerestauranter.
Skalldyr

Japanske sushimestere digger norsk laks

Norsk laks har blitt favoritt-toppingen for mange japanske sushi- toppkokker. Mye takket være mesterkokken Masayoshi Kazato som har brukt norsk laks i sushi i over 20 år.
Laks, Japan
Japanske sushimestere digger norsk laks

På lag med japanske sjømataktører for å sikre norsk sjømat

Japanere digger sjømat. De spiser fisk til frokost, lunsj og middag, og det må gjerne være norsk laks eller makrell. Men høye tollsatser gjør konkurransen stadig tøffere. Chile og EU kan seile forbi Norge med en frihandelsavtale som sparer dem for hundrevis av millioner i året.
Eksport, Laks, Japan, Makrell
På lag med japanske sjømataktører for å sikre norsk sjømat

Jenter strømmer til «blå» utdanning

Celina og Andrea stortrives med studievalget sitt, og nå får de selskap av flere jenter. Ferske søkertall fra Utdanningsdirektoratet viser at sjømatnæringen har gjort en god rekrutteringsjobb.
Celine Aasen Hol

Ønsker seg enda flere kvinnelige kokker

Heidi Bjerkan, Dominique Crenn og Kyle Kwong er toppkokker i verdensklasse. Her forteller de om sine erfaringer i et mannsdominert miljø og hvorfor de ønsker seg enda flere kvinner inn i yrket.

Digitalisering av bedriftsinitiativ

Sjømatrådet har nylig gjennomført en omlegging til digitale søknad- og rapporteringsskjema for Bedriftsinitiativ. Programmet har også blitt omdøpt på engelsk, og heter nå NSC’s Joint Marketing Program.

Norsk skalldyrfest for verdenskjente kokker

De kvinnelige superkokkene var fulle av lovord om den norske skalldyrfesten under Parabare Forum i Oslo mandag kveld.
Norsk skalldyrfest for verdenskjente kokker

Knallstart for sjømateksporten i 2019

Norge eksporterte 198 700 tonn sjømat for 7,8 milliarder kroner i februar. Det er en reduksjon på 57 000 tonn eller 22 prosent i volum og en økning 670 millioner kroner eller 9 prosent i verdi sammenlignet med februar i fjor.
Eksport, Laks, Brasil, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Sild, Makrell
Knallstart for sjømateksporten i 2019

Trine Horne blir ny fiskeriutsending i Frankrike

Norges sjømatråd har ansatt Trine Horne (37) som ny fiskeriutsending i Frankrike fra høsten. Horne er i dag bosatt i Brussel, og har lang erfaring fra den norske sjømatnæringen fra både Lofotprodukt og Findus.
Trine Horne blir ny fiskeriutsending i Frankrike

februar, 2019

Michelinstjernedryss med norske skalldyr som hovedingrediens

Hele 64 restauranter fikk fordelt totalt 80 høythengende stjerner i Michelinguidens nordiske seremoni i Århus mandag kveld. Men hva har disse restaurantene til felles, bortsett fra stjerner i den verdenskjente restaurantguiden?
Andre skalldyr, Kongekrabbe, Kamskjell, Sjøkreps
Michelinstjernedryss med norske skalldyr som hovedingrediens

Lagde digital lunsj med fiskeriministeren

I dag stilte fiskeriminister Harald Tom Nesvik og 12 skoleelever fra Kroken ungdomsskole opp på Kystens Hus i Tromsø for å skape oppmerksomhet om den nasjonale konkurransen lagdinegenlunsj.no.
Lagde digital lunsj med fiskeriministeren

Tett samarbeid viktig for vellykket laksekampanje i Japan

Et godt samarbeid med næringsaktørene er en viktig suksessfaktor for å lykkes med kampanjen. Det mener Sjømatrådets fiskeriutsending i Japan, Gunvar L. Wie. Han ønsker seg derfor flest mulig innspill på hvordan den planlagte kampanjen kan gjennomføres og utnyttes på best mulig måte.
Laks, Japan
Tett samarbeid viktig for vellykket laksekampanje i Japan

Fiskespiseren webinar

Gjennom flere undersøkelser og fokusgrupper har Norges sjømatråd kartlagt den norske fiskekonsumenten. Hvorfor går sjømatkonsumet ned her i landet? Og hva kan gjøres for å få trenden til å snu? 
Webinar

Klippfiskseminar 07.02.19 – Grande seminário em Portugal

I går gjennomførte vi for sjuende gang vårt årlige klippfiskseminar i Lisboa med stor suksess!
Eksport, Portugal, Saltfisk, Klippfisk
Klippfiskseminar 07.02.19 – Grande seminário em Portugal

Fiskesprell: Sjømatglede for barn og unge

At barn og unge får gode erfaringer med fisk er viktig for god vekst og utvikling, og for folkehelsa på sikt. Derfor er Sjømatrådet og fiskesalgslagene sterkt engasjert i kostholdsprogrammet Fiskesprell, som har som mål å bidra til økt sjømatkonsum blant barn og unge i barnehage og skole.
Fiskesprell

Ny rekord: Sjømateksport for 8,6 milliarder kroner i januar

Norge eksporterte 200 600 tonn sjømat for 8,6 milliarder kroner i januar. Det er en reduksjon på 7 700 tonn eller 4 prosent i volum og en økning på 992 millioner kroner eller 13 prosent i verdi sammenlignet med januar i fjor.
Eksport, Laks, Pelagisk, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Skrei, Sild, Makrell, Reker, Andre skalldyr, Kongekrabbe
Ny rekord: Sjømateksport for 8,6 milliarder kroner i januar