Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Publiseringsdato

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

januar, 2020

desember, 2019

november, 2019

Vil selge mer laks til Japan

Denne høsten får flere titalls millioner japanere servert norsk laks på skjermer på tog, metro, TV og kino – hver dag. Japan er et av Norges viktigste laksemarkeder, men salget har flatet ut. Nå skal en storstilt laksekampanje igjen få oppsving på salget av laks fra Norge.
Eksport, Laks, Japan
Vil selge mer laks til Japan

More seafood is the answer to future food security – but we are not eating enough

Managed responsibly, the oceans can provide over six times more food than it does today, a new report shows.
NSC

Femdobling for torsken i Kina

I 2014 startet hvitfisknæringen og Sjømatrådet markedsarbeid for norsk torsk i Kina. Siden den gang har kinesernes torskekonsum økt med 500 prosent, viser en ny studie. Studien viser også at det er gode muligheter for å øke konsumet ytterligere.
Femdobling for torsken i Kina

Tørrfiskseminar om mattrygghet nådde ut til flere millioner nigerianere

Nigeria er et av de viktigste tørrfiskmarkedene for Norge, men de har sine utfordringer når det kommer til mattrygghet. Derfor arrangerte Norges sjømatråd et stort tørrfiskseminar i Lagos, og budskapet ble spredt til flere titalls millioner nigerianere.
Foto: NSC

Oppdaterte retningslinjer for «Seafood from Norway»

Seafood from Norway logo

Verdien av norsk sjømateksport fortsetter å øke – eksporterte for nesten 11 milliarder i oktober

Norge eksporterte 291 000 tonn sjømat for 10,9 milliarder kroner i oktober.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Makrell
Verdien av norsk sjømateksport fortsetter å øke – eksporterte for nesten 11 milliarder i oktober

Unge tyskere spiser mer laks

Tyskerne er mest kjent for sitt kjøttkonsum, men en fersk sjømatstudie utført av Sjømatrådet viser at konsumet av fersk laks i Tyskland har mer enn fordoblet seg på fem år. En av tre i aldersgruppen 20-34 år opplyser at de spiser mer laks nå enn for ett år siden.
Eksport, Laks, Tyskland
Unge tyskere spiser mer laks

Norsk opphav selger sjømat i Sør-Korea

I Sør-Korea er mattrygghet helt avgjørende for folks valg av sjømat. Samtidig vet vi at mattryggheten forbindes med hvor maten kommer fra. Da er det kanskje ikke så rart at bruken av opphavsmerket «Seafood from Norway» er populær i dette sjømatelskende landet.
NSC

oktober, 2019