Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
januar, 2020
Formidabel vekst for fjordørreten i 2019
Norge eksporterte 60 000 tonn ørret for 3,7 milliarder kroner i 2019. Dette er en volumøkning på 29 prosent fra året før, mens verdiøkningen er 24 prosent, eller 707 millioner kroner. Siden 2010 har den norske ørreteksporten økt med 130 prosent. Eksportverdien øker mest til markeder i Asia og Øst-Europa.

Derfor har verdien av norsk sjømateksport doblet seg på 8 år
Det har vært en enorm verdivekst i både fiskeri- og havbrukssektoren de siste årene, fra 52,1 milliarder kroner i 2012 til rekordhøye 107,3 milliarder kroner i 2019.
Tom-Jørgen Gangsø, direktør for markedsinnsikt og markedsadgang i Sjømatrådet, forklarer denne doblingen slik.

Sjømateksport for 107,3 milliarder kroner i 2019
Norge eksporterte 2,7 millioner tonn sjømat for 107,3 milliarder kroner i 2019. Det er en volumnedgang på 3 prosent og en verdiøkning på 8 prosent, eller 8,3 milliarder kroner mer enn i rekordåret 2018. Dette tilsvarer 36 millioner måltider hver dag hele året, eller 25 000 måltider per minutt.
desember, 2019
Sjømatrådet inviterer til sin årlige årskonferanse 7. januar
Tradisjonen tro inviterer Norges sjømatråd til sin store årskonferanse. I år er fokuset spesielt på Norges posisjon internasjonalt, utviklingsmulighetene som ligger i bærekraftige hav og fremtidsmulighetene for sjømat.

Sjømateksporten passerer 100 milliarder kroner denne uken
Ved utgangen av november har Norge eksportert 2,4 millioner tonn sjømat til en verdi av 97,7 milliarder kroner. Det betyr at sjømateksporten vil passere den store milepælen, 100 milliarder kroner, denne uken.

Tyrkerne ønsker å spise mer norsk laks
I november besøkte Sjømatrådet Tyrkia for å presentere resultatene fra vår nye forbrukerundersøkelse, gjennomført med respondenter i Istanbul og Ankara. 78 prosent av tyrkerne svarer at de vil spise mer laks enn det de gjør i dag.

Satser på ytterligere opptur for norsk sjømat i Saudi Arabia
Norsk sjømateksport til Saudi Arabia øker, og Norges sjømatråd ser muligheter til videre vekst. Derfor har de med seg norske eksportører, norsk kokk og norsk laks, makrell og ørret ned til hovedstaden Riyadh.

november, 2019
Vil selge mer laks til Japan
Denne høsten får flere titalls millioner japanere servert norsk laks på skjermer på tog, metro, TV og kino – hver dag. Japan er et av Norges viktigste laksemarkeder, men salget har flatet ut. Nå skal en storstilt laksekampanje igjen få oppsving på salget av laks fra Norge.

More seafood is the answer to future food security – but we are not eating enough
Managed responsibly, the oceans can provide over six times more food than it does today, a new report shows.

Femdobling for torsken i Kina
I 2014 startet hvitfisknæringen og Sjømatrådet markedsarbeid for norsk torsk i Kina. Siden den gang har kinesernes torskekonsum økt med 500 prosent, viser en ny studie. Studien viser også at det er gode muligheter for å øke konsumet ytterligere.

Tørrfiskseminar om mattrygghet nådde ut til flere millioner nigerianere
Nigeria er et av de viktigste tørrfiskmarkedene for Norge, men de har sine utfordringer når det kommer til mattrygghet. Derfor arrangerte Norges sjømatråd et stort tørrfiskseminar i Lagos, og budskapet ble spredt til flere titalls millioner nigerianere.

Oppdaterte retningslinjer for «Seafood from Norway»

Verdien av norsk sjømateksport fortsetter å øke – eksporterte for nesten 11 milliarder i oktober
Norge eksporterte 291 000 tonn sjømat for 10,9 milliarder kroner i oktober.

Unge tyskere spiser mer laks
Tyskerne er mest kjent for sitt kjøttkonsum, men en fersk sjømatstudie utført av Sjømatrådet viser at konsumet av fersk laks i Tyskland har mer enn fordoblet seg på fem år. En av tre i aldersgruppen 20-34 år opplyser at de spiser mer laks nå enn for ett år siden.

Norsk opphav selger sjømat i Sør-Korea
I Sør-Korea er mattrygghet helt avgjørende for folks valg av sjømat. Samtidig vet vi at mattryggheten forbindes med hvor maten kommer fra. Da er det kanskje ikke så rart at bruken av opphavsmerket «Seafood from Norway» er populær i dette sjømatelskende landet.

oktober, 2019
Sjømatrådet vil ha dine forslag til medlemmer i markedsgruppene
Norges sjømatråd ber om at alle bransjer innen sjømatnæringen kommer med innspill på framtidig sammensetning av våre markedsgrupper. Dette innebærer konkrete forslag til kandidater. Frist for innspill er satt den 15. november 2019

Vil gjøre norsk sei til favoritt i Tyskland
Fra september til november blir det lansert ny seikampanjen i det tyske markedet. Den skal få kjøttetende tyskere til å spise norsk sei.

Ba næringen løfte frem bærekraftshistoriene
Foran rekordmange tilhørere på Torskefiskkonferansen oppfordret Cilia Holmes Indahl i Nordic Impact sjømatnæringen til å bli enda flinkere til å kommunisere de gode historiene om bærekraft.

Titusener av italienere feirer tørrfisk fra Norge
Ny prisrekord på norsk tørrfisk stopper ikke italienerne. På verdens største tørrfiskfestival strømmer rundt 60000 italienere til byen Sandrigo for å nyte og hedre tørrfisken.

Ekstra viktig med laksekampanje i Japan
Første oktober gikk startskuddet for Sjømatrådets store laksekampanje i Japan. Fiskeriutsending Gunvar L. Wie mener kampanjen er viktigere enn noensinne.
