Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
juni, 2025
Norsk laks: En global sushifavoritt
I 2025 markeres 40-årsjubileet for det norske lakseeventyret, en historie som startet med en dristig sushi-idé og gjorde norsk laks til en global favoritt.

Nye styremedlemmer til Sjømatrådet

Går fra Sjømatrådet til NOFI
Etter 16 år i ulike roller i Norges sjømatråd blir Asbjørn Warvik Rørtveit ny konsernsjef i NOFI.

Nedgang for sjømateksporten i mai
Norge eksporterte sjømat for 13,6 milliarder kroner i mai. Det er en nedgang på 267 millioner kroner, eller 2 prosent, sammenlignet med mai i fjor.

Tørrfisk på menyen på norsk stjernerestaurant
Bar Amour i Oslo har en Michelin-stjerne. Nå har restauranten nylig satt tørrfisk på menyen for aller første gang.

mai, 2025
Gunvar Wie går fra Sjømatrådet til Seaborn

USAs viktigste PR-pris til restaurantkampanje i New York
Nylig gikk den prestisjefylte prisutdelingen «Annual Anvil Awards» av stabelen i New York for 81. gang. For andre år på rad tok sjømatutsending, Anne-Kristine Øen, stolt imot en av prisene på vegne av Sjømatrådet og den norske sjømatnæringen.

Årets beste kokker fikk lære om moderne ørretproduksjon
Når de fire kandidatene til Årets kokk i høst skal kjempe om å få representere Norge i Bocuse d’Or, har de med seg helt ny kunnskap om en av råvarene.

To nye sjømatutsendinger på plass i Tyskland og Portugal

Ting du bør vite om sjømatmarkedene i Sørøst- Asia
Den norske sjømateksporten til Sørøst-Asia går så det suser.
Men hva skal til for videre vekst, og hvor ligger utfordringene?

Verdivekst for sjømateksporten i april til tross for handelsuro og fallende laksepriser

april, 2025
Godfisk inngår samarbeid med matinfluenseren @Krisslovesfood
Godfisk.no har nylig inngått et spennende samarbeid med den populære matinfluenseren og spareguruen Krisslovesfood. Målet med samarbeidet er å inspirere flere til å inkludere mer fisk i kostholdet – på en enkel og rimelig måte.

Trond Rismo forlater Sjømatrådet - går til Andfjord Salmon
Norges sjømatråds utsending til Portugal, Trond Rismo, har funnet seg ny arbeidsgiver. Når hans åremålsperiode i markedet utløper 1. august, forlater han dermed Sjømatrådet etter 9 år i selskapet.

Asbjørn Warvik Rørtveit overtar ansvaret for Midtøsten
Fra 22. april overtar Asbjørn Warvik Rørtveit ansvaret for Sjømatrådets satsing i Midtøsten.

Norsk klippfisk sørger for påskemat til millioner av mennesker
Norsk klippfisk er påskemat for millioner av mennesker

Slik påvirkes sjømatnæringen av USAs nye tollsatser

Milliardvekst til USA og Kina ga solid første kvartal for sjømateksporten

Åpent webinar: Sjømat og toll - en oppsummering
31. mars inviterte vi til nytt webinar. Tema denne gangen var en oppsummering av de siste ukene i påvente av "liberation day", 02. april.

mars, 2025
Sunnhet og smak: Det viktigste for franskmenn når de skal spise sjømat
På tross av fire år med nedgang i sjømatkonsum i Frankrike, begynner pilene nå å peke oppover. Vi ser nærmere på den nyeste dataen og trendene, med fokus på artene laks, torsk og sei: Hva forteller det oss om mulighetene i det franske markedet, og den franske forbrukeren?

Suksess på SENA 2025: Vellykket sjømatmesse i Boston
Sjømataktører fra hele verden samlet seg 16.–18. mars, da Seafood Expo North America (SENA), også kjent som Boston Seafood Show 2025, gikk av stabelen. Under messen ble det både møter og gode samtaler på tvers av næringen, samt besøk fra fiskeriministeren.
