Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
november, 2024
Sjømat blir en del av regjeringens eksportreform
Sjømat og sjømateksport har i mange generasjoner vært en del av Norges DNA. Nå er sjømatnæringen den sjette satsingen i regjeringens eksportreform «Hele Norge eksporterer».

Smakfull utveksling mellom Norge og Italia
Barbera Fish Festival i Agliano Terme i Piemonte har fokus på møtet mellom barbera vin og moden fisk fra Norge. Nytt av året var at elever fra restaurant- og matfag ved Ishavsbyen videregående skole i Tromsø var invitert til festivalen for å delta i kokkeskolekonkurransen «Baccalà e Stoccafisso Challenge».

oktober, 2024
Godfisk.no inngår samarbeid med Norske Kokkers Landsforening
Norges sjømatråd, Norges Råfisklag og Norges Sildesalgslag står samlet bak avtalen om å gå inn som hovedpartner i partnerprogrammet til Norske Kokkers Landsforening (NKL), dette bak merkevaren Godfisk.no.

Sjømatrådet inviterte til markedstur til Saudi-Arabia
I høst dro 14 norske sjømateksportører på rundtur i Saudi-Arabia for å lære mer om landet med voksende potensial for norsk sjømat.

I dette landet blir de stadig mer sultne på norske skalldyr

Sjømatrådet lanserer «Godfisk»-kampanje med Haaland

30 år med lutefiskelskere

Sjømatnæringens felles ryddeinnsats ga resultater

Sterk september sikret solid kvartal for sjømateksporten

september, 2024
Sjømat er fremdeles et trygt valg
Til tross for at enkelte forskere og leger peker på at det finnes miljøgifter i fet fisk, kan myndighetene berolige fiskespiserne: Det er fortsatt både trygt og sunt å spise fisk.

Årets første «Saba Nouveau» makrell lanseres igjen i Japan
For fjerde år på rad har den sesongbaserte norske makrellen «Saba Nouveau» kommet til Japan. Makrellen har blitt en høsttradisjon siden den ble lansert for første gang i 2021. Ikke minst har den blitt en smaksfavoritt blant japanske forbrukere.

Nå rulles den første store Haaland-kampanjen ut

Sjømatnæringen tar initiativ for å kartlegge strømmen av fiskekasser i Asia

Her er den nye Godfisk-klassen

Sjømatnæringen tungt involvert i ryddeaksjon i verdens lengste fjord

Tidenes beste august for sjømateksporten

Godfisk-klassen 2024: Årets diggeste konkurranse
Når Vestlandets beste Godfiskklasse skal kåres, kan du være publikum. Finalen finner sted under Bergen Matfestival fredag 6. september. Gjør deg klar for en spennende konkurranse og masse sjømatinspirasjon.

august, 2024
Fiskesprell øker råvarestøtten til grunnskolen
Etter rekordresultater på deltakelse i skoleåret 2023–2024, øker Fiskesprell råvarestøtten til grunnskolen og til oppskriftskonkurransen Kokkesprell. Målet er å fortsette å inspirere og motivere til sjømatkonsum hos barn og unge.

Sjømat på menyen for Norges ambassadører
Denne uken samlet Utenriksdepartementet alle Norges ambassadører og generalkonsuler til det årlige stasjonssjefsmøtet.

Sør-Korea kan bli det nye markedet for levende norsk snøkrabbe
Sør-Korea kan bli det nye markedet for levende norsk snøkrabbe, viser fersk rapport
