Sjømatrådet inviterer lokal verdikjede og norske skalldyraktører til spennende skalldyrdager i New York.
Norsk sjømat går unna som aldri før i USA, og i oktober inviterer vi til skalldyrseminar og promotering. 4. og 5. oktober er programmet rettet mot verdikjeden i USA og Norge, mens det om morgenen 6. oktober blir en butikkrunde for de norske deltakerne.
Program
Dag 1: Tirsdag 4. oktober
11:00 – 12:30 Skalldyrseminar i residensen til Norges Generalkonsul i New York, Heidi Olufsen
Kl 12:30 – 13:30 lunsj i residensen
Målgrupper: Verdikjeden i USA og Norge samt presse fra USA og Norge
Dag 2: Onsdag 5. oktober
Lunsj og midddag på restaurant Aquavit
Målgrupper: Verdikjeden i USA og Norge samt matpresse fra USA
Dag 3: Torsdag 6.oktober
Butikkrunde om formiddagen der vi blant annet besøker Whole Foods Market og Chelsea Market.
Målgruppe: De norske deltakerne
Vi har invitert med oss den norske kokken, Christopher Haatuft, som nylig fikk sin første Michelin stjerne til restauranten Lysverket i Bergen.
Christopher legger opp menyene for oss sammen med kokken Bård Emil Underthun som jobber på Generalkonsulatet i New York og den svenske Michelinkokken Emma Bengtsson hos restaurant Aquavit.
Vi vil i hovedsak vise frem artene kongekrabbe, snøkrabbe, taskekrabbe, sjøkreps og reker.
Vi oppfordrer norske skalldyreksportører til å delta på arrangement, og ber de som er interessert om å melde seg på så snart som mulig og helst innen 1. september.
Reise og opphold bestilles av den enkelte.
Ta gjerne kontakt ta kontakt med vår Sjømatutsending til USA, Anne-Kristine Øen, dersom du har spørsmål.
ARRANGEMENTET ER NÅ FULLTEGNET!