Sjømatrådet inviterer til en frisk start på 2025 med vår årskonferanse: Sjømatnasjonen Norge 2025. 

Denne gangen har vi utvidet tidsperspektivet og vil både se oss 25 år tilbake i tid til starten av 2000-tallet og vi vil se fremover mot 2050.

Konferansen finner sted på Clarion Hotel The Hub i Oslo mandag 6. januar. Om du ikke har anledning til å delta fysisk vil konfernasen også bli streamet.


Meld deg på allerede nå - programmet oppdateres med nye innlegg fortløpede.

PROGRAM


Martin Skaug er konferansier på Sjømatrådets årskonferansen 2025

Konferansier: Martin Skaug, Kommunikasjonsdirektør, Norges sjømatråd


DEL 1 Sjømatnasjonen Norge
Disse snakker i del 1 av sjømatrådets årskonferanse i Oslo 6. januar 2025

  • Velkommen til Sjømatnasjonen Norge
    Marianne E. Johnsen, styreleder i Norges sjømatråd

  • Sjømatnasjonen Norge - beholder vi ledelsen?  
    Christian Chramer, administrerende direktør, Norges sjømatråd

  • Tittel kommer
    Marianne Sivertsen Næss, Fiskeri- og havminister 

  • Geopolitiske utsikter og implikasjoner for Norge
    Dr. Kari M. Osland, direktør for Norwegian Institute of International Affairs (NUPI)

DEL 2 Sjømaten i spagaten
Disse deltar i del 2 av Sjømatnasjonen Norge

  • Sjømatens plass i kostrådene
    Linda Granlund, divisjonsdirektør folkehelse og forebygging, Helsedirektoratet

  • Hva påvirker våre matvalg og hvordan får vi flere til å spise mer fisk?  
    Tarje Børsum Gaustad, Førsteamanuensis – Institutt for markedsføring, Handelshøgskolen BI

  • Panelsamtale: Alle vil spise mer fisk, men får det ikke til - hva kan gjøres?
    Martin Skaug, konferansier og kommunikasjonsdirektør i Sjømatrådet leder samtalen.

    Deltakere:
    - Ole Førre Skogstø, leder strategi, konsept og kategori, Coop Extra
    - Owen Westergård, teamleder for VAP Nordic, Lerøy Seafood
    - Camilla Beck, markedsdirektør, Norges sjømatråd
    - TBC

DEL 3 Norsk sjømat i verdenstoppen - fortsetter veksten?

Disse snakker i del 3 av sjømatrådets årskonferanse i Oslo 6. januar 2025

  • Nå skal sjømatnæringen inkluderes i "Hele Norge eksporterer"
    Asbjørn Warvik Rørtveit, Manager, Global Operations, Norges sjømatråd

  • Har vi nådd toppen? Stopp i produksjons- og etterspørselsvekst etter laks
    Paul T. Aandahl, sjømatanalytiker i Norges sjømatråd 

  • Hardt, men ikke håpløst for hvitfisken?
    Eivind Hestvik Brækkan, sjømatanalytiker i Norges sjømatråd 

  • Pelagisk fisk - fra hel fisk til en stim av verdifulle produkter
    Jan Eirik Johnsen, ansvarlig for pelagisk i Norges sjømatråd 

  • Fra rekedominans til nye helter i skalldyreksporten
    Josefine Voraa, sjømatanalytiker i Norges sjømatråd 

  • Italia: Tusen år med norsk sjømat og tusenvis av nye muligheter
    Tom-Jørgen Gangsø, Sjømatrådets utsending til Italia

 

DEL 4 Fra Milliardærøya via Sørøst-Asia mot 2050

Deltakere i del 4 av Sjømatnasjonen Norge

  • Samtale med skaperne av Netflix-serien "Milliardærøya"
    Serieskaper Anne Bjørnstad og regissør Marit Moum Aune i samtale med 
    Martin Skaug, konferansier og kommunikasjonsdirektør i Sjømatrådet.

  • Våre nye sjømatvenner i Øst? 
    Åshild Nakken, Sjømatrådets utsending til Sørøst-Asia 

  • Tittel kommer
    Dorothy Dankel, Seniorforsker, avdeling Klima og miljø, SINTEF

  • Panelsamtale: Hvor er vi i 2050?
    Christian Chramer, adm. direktør i Sjømatrådet leder samtalen.

    Deltakere:
    - Svein Ove Haugland, adm. direktør i Norges Råfisklag
    - Knut Ellekjær, adm. direktør i Cermaq Norge
    - Dag Sletmo, Svp og senioranalytiker i DNB
    - TBC 

 

Overnatting

Dersom du ønsker å bo på Clarion Hotel The Hub, har du mulighet til å få hotellrom til avtalepris. 

Her kan du booke hotellrom, eller benytt koden SEAFOOD2025 ved bestilling på hotellets nettside.