Sjømatrådet inviterer til vår årskonferanse i Oslo: Sjømatnasjonen Norge 26.

Tema for Sjømatrådets årskonferanse, Sjømatnasjonen Norge 26 er status, fremtid og muligheter. Programmet er så godt som klart og påmeldingen er åpnet.

Mens du venter, kan du gjerne se årets versjon av Sjømatnasjonen Norge 2025 i reprise.

Dersom du trenger hotellovernatting i Oslo, kan vi tilby rabattkode på konferansehotellet, Clarion Hotel Oslo: SJOMAT26

Vi byr på lunsj og gjentar suksessen med egenkomponert poke bowl.
Jostein Medhus fra Kulinarisk Akademi gjør klart til at du selv kan komponere din egen smakfulle poke bowl, selvsagt med norsk sjømat.

PROGRAM

Martin Skaug på scenen

Konferansier: Martin Skaug, Kommunikasjonsdirektør, Norges sjømatråd

DEL 1 Sjømatnasjonen Norge

Kollasj av deltakere i del 1 av Sjømatnasjonen Norge 26

  • Velkommen til Sjømatnasjonen Norge
    Olav Holst-Dyrnes, styreleder, Norges sjømatråd

  • Sjømatnasjonen Norge i et internasjonalt perspektiv   
    Christian Chramer, administrerende direktør, Norges sjømatråd

  • Fremtiden for norsk sjømat
    Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss i samtale med Christian Chramer

  • Norsk sjømateksport 2025: Tallene, trendene og historiene 
    Børge Lotre, direktør markedsinnsikt og markedsadgang, Norges sjømatråd

  • Markedsadgang for norsk sjømat
    Øystein Valanes, Head of Market Access, Norges sjømatråd

  • Året sett fra produsentenes perspektiv
    Panelsamtale ledet av Christian Chramer med:

    - Erik Holvik, Grieg Seafood AS og leder av markedsgruppen for laks og ørret, 
    - Jack Robert Møller, Lyngen Reker AS og leder for markedsgruppen for reker og skalldyr,
    - Rolf Kristian Våge, Pelagia AS og leder av markedsgruppen for pelagisk fisk
    - Stian Hjelle, Ervik Seafood AS og leder av markedsgruppen for hvitfisk
    - Fredrik Greger, John Greger AS og medlem av markedsgruppen for konvensjonelle produkter

DEL 2 Fremtiden for norsk sjømatnæring
Kollasj av deltakere i del 2 av Sjømatnasjonen Norge 26

  • Makroøkonomiske utsikter i en urolig verden
    Karine Alsvik Nelson, Makroøkonom, Handelsbanken

  • Kampen om Verdensmakten - USA og Kina i det 21. århundret
    Øystein Tunsjø, professor, Institutt for forsvarsstudier, Forsvarets høgskole

  • Forventet utvikling i Norges viktigste sjømatmarkeder
    Panelsamtale ledet av Martin Skaug med:

    - Paul Aandahl, sjømatanalytiker, Norges sjømatråd
    - Eivind Hestvik Brækkan, sjømatanalytiker, Norge sjømatråd
    - Josefine Voraa, sjømatanalytiker, Norges sjømatråd
    - Jan Eirik Johnsen, ansvarlig for pelagisk, Norges sjømatråd

  • Hva sier forskningen om fremtiden for sjømatnæringen?
    Panelsamtale ledet av Kathrine Tveiterås, direktør for forretningsstøtte, strategi og organisasjon, Norges sjømatråd, med: 

    - Nils Gunnar Kvamstø, adm. direktør, Havforskningsinstituttet 
    - Ståle Walderhaug, adm. direktør, FHF
    - Bente E. Torstensen, adm. direktør, Nofima
    - Vegar Johansen, adm. direktør, Sintef Ocean


DEL 3 Muligheter for norsk sjømat

  • Longevity: Jakten på det lange og sunne liv
    Hvordan lever vi lengre – og bedre? Globalt vokser interessen for longevity eksplosivt, drevet av nye forskningsgjennombrudd, endret livsstil og en forbruker, som forventer sunnhet inkludert i alt, som de spiser og gjør.
    Louise Byg Kongsholm, adm. direktør, Pej Gruppen

  • Sjømatens K-pop: hvordan gjør norsk sjømat det i Sør-Korea?
    Ingebjørg Hjortdahl, sjømatutsending til Sør-Korea, Norges sjømatråd

  • Sjømatrådets satsinger i nye markeder
    Ørjan Kjærvik Olsen, landansvarlig nye markeder, Norges sjømatråd 

  • Bak tallene: et dypdykk i verdens største sjømatmarked
    Sigmund Bjørgo, sjømatutsending til Kina, Norges sjømatråd

ANALYTIKERPRESENTASJONER

Sjømatanalytikerere i Sjømatrådet, Paul Aandahl, Eivind Hestvik Brækkan, Josefine Voraa og Jan Eirik Johnsen

Denne gangen har vi valgt å ta ut analytikerpresentasjonenen i egne webcasts. Her vil Sjømatrådets analytikere oppsummerer sjømateksporten for 2025 og forventningene fremover. Innholdet blir tilgjengelig i løpet av uke 2 i januar 2026.

Ønsker du å bli varslet når disse er tilgjengelige, kan du registrere deg her!