Norges sjømatråd inviterer til kick-off for kampanjen for ørret i California, USA. Arrangementet skjer parallelt med Sustainable Ocean Solutions Summit 2025 og besøket av den norske seilskuten Statsraad Lehmkuhl i San Francisco.
One Ocean Week er en årlig møteplass for debatt, kunnskapsdeling og aktiviteter knyttet til bærekraftig bruk av havet. I denne anledning inviterer Innovasjon Norge og Generalkonsulatet i San Francisco, sammen med Norges sjømatråd, til seminarer med fokus på bærekraftige hav og regnbueørret. Dette skjer under besøket av Statsraad Lehmkuhl i San Francisco.
Program
Onsdag 5. – Statsraad Lehmkul
Sted: Statsraad Lehmkuhl, Pier 17, San Francisco
14:30–16:30: Møt norske maritime innovatører, arrangert av Innovasjon Norge
16:30–18:30: Mottagelse om bord på Statsraad Lehmkuhl, arrangert av Det norske generalkonsulatet i San Francisco. Norsk sjømat serveres på dekk.
Deltakelse kun ved invitasjon.
Torsdag 6. – Sustainable Ocean Solutions Summit 2025
Sted: SHACK15, Ferry Building, San Francisco
08:30–17:00: Foredrag og paneler med norske selskaper og representanter fra myndighetene
17:00-1710: «Seafood from Norway» – Karine Rød Haraldsson, Direktør USA, Norges sjømatråd og presentasjon av kveldens meny – Michelin-kokk Christopher Haatuft
17:30–23:00: Aperitiff og norsk sjømatmiddag, sted: FINSTUA
Sustainable Ocean Solutions
Deltakelse kun ved invitasjon.
Fredag 7. Ørret i USA
Sted: Residensen til generalkonsulen i San Francisco
(Adresse: 22 Normandie Terrace, San Francisco, CA 94115)
10:00–13:00: Seminar med lunsj
- Velkommen ved Kirsten Hammelbo, generalkonsul i San Francisco, Anniken Huitfeldt, Norges ambassadør til USA og Erna Solberg, tidligere statsminister og leder for Høyre
- Introduksjon av NSC ved Karine Rød Haraldsson, Direktør USA
- Forbrukerinnsikt og trender
- Ørretmarkedet – planer, deltakelse og markedsmuligheter
- Perspektiver på amerikansk retail of food service
- Lunsj servert av kokk Fredrik Hettervik, Det norske generalkonsulatet
14:00–16:00: Butikkrunde i San Francisco
18:00–21:00: Kick-off middag i San Francisco (sted TBD)
(Datoer er angitt, men klokkeslett og enkelte steder kan endres. Mer info vil bli delt).
Ønsker du å delta? Ta kontakt med Manager USA, Hilde Larsen Mostue hlm@seafood.no