Norges sjømatråd inviterer til kick-off for kampanjen for ørret i California, USA. Arrangementet skjer parallelt med Sustainable Ocean Solutions Summit 2025 og besøket av den norske seilskuten Statsraad Lehmkuhl i San Francisco. 

One Ocean Week er en årlig møteplass for debatt, kunnskapsdeling og aktiviteter knyttet til bærekraftig bruk av havet. I denne anledning inviterer Innovasjon Norge og Generalkonsulatet i San Francisco, sammen med Norges sjømatråd, til seminarer med fokus på bærekraftige hav og regnbueørret. Dette skjer under besøket av Statsraad Lehmkuhl i San Francisco. 

Program

Onsdag 5. – Statsraad Lehmkul

Sted: Statsraad Lehmkuhl, Pier 17, San Francisco 
14:30–16:30: Møt norske maritime innovatører, arrangert av Innovasjon Norge 
16:30–18:30: Mottagelse om bord på Statsraad Lehmkuhl, arrangert av Det norske generalkonsulatet i San Francisco. Norsk sjømat serveres på dekk. 
Deltakelse kun ved invitasjon. 

Torsdag 6. – Sustainable Ocean Solutions Summit 2025

Sted: SHACK15, Ferry Building, San Francisco 
08:30–17:00: Foredrag og paneler med norske selskaper og representanter fra myndighetene 
17:00-1710: «Seafood from Norway» – Karine Rød Haraldsson, Direktør USA, Norges sjømatråd og presentasjon av kveldens meny – Michelin-kokk Christopher Haatuft 
17:30–23:00: Aperitiff og norsk sjømatmiddag, sted: FINSTUA 
Sustainable Ocean Solutions
Deltakelse kun ved invitasjon.  

Fredag 7. Ørret i USA

Sted: Residensen til generalkonsulen i San Francisco  
(Adresse: 22 Normandie Terrace, San Francisco, CA 94115)

10:00–13:00: Seminar med lunsj 

  • Velkommen ved Kirsten Hammelbo, generalkonsul i San Francisco,            Anniken Huitfeldt, Norges ambassadør til USA og                                             Erna Solberg, tidligere statsminister og leder for Høyre 
  • Introduksjon av NSC ved Karine Rød Haraldsson, Direktør USA
  • Forbrukerinnsikt og trender
  • Ørretmarkedet – planer, deltakelse og markedsmuligheter
  • Perspektiver på amerikansk retail of food service  
  • Lunsj servert av kokk Fredrik Hettervik, Det norske generalkonsulatet

14:00–16:00: Butikkrunde i San Francisco 
18:00–21:00: Kick-off middag i San Francisco (sted TBD) 

(Datoer er angitt, men klokkeslett og enkelte steder kan endres. Mer info vil bli delt).

Ønsker du å delta? Ta kontakt med Manager USA, Hilde Larsen Mostue hlm@seafood.no