Norges sjømatråd arrangerer seminar om laksens mattrygghet og bærekraft i Hong Kong 21. september.

Sjømatrådet vil for første gang arrangere et seminar om mattrygghet og bærekraft for norsk laks i Hong Kong. Bakgrunnen for seminaret er flere medieoppslag det siste året som setter spørsmålstegn ved norsk laks. Målet er å dele basis mattrygghets- og bærekraftskunnskap med lokale importører, distributører, dagligvare og food service. Det vil også være mulig for norske aktører å delta. 

Seminaret vil avholdes på ettermiddagen 21. september på Island Shangri-La, i Tianshan and Lushan Room (6. etasje). Etter seminaret vil det avholdes middag sammen med Den norske ambassaden, som arrangerer et shippingseminar i Hong Kong samme dag.

17:00

Åpning

Sigmund Bjørgo, fiskeriutsending i Kina, Norges sjømatråd

17:05

Velkommen

Den norske ambassaden i Beijing

17:10

Markedssituasjonen til laks i Hong Kong. Hvordan har media påvirket markedet?

Sigmund Bjørgo, fiskeriutsending i Kina, Norges sjømatråd

17:30

Mattrygghet for norsk laks. Nyeste forskningsresultater om norsk laks.

Arne Levsen (PhD), seniorforsker, Najsonalt institutt for ernæring og sjømatforskning (NIFES).

18:10

Hva spiser laksen? Hvordan påvirker dette laksen?

Marit Husa, kommunikasjonsleder, Skretting.

18:40

Spørsmål fra publikum

 

18:50

Avslutning

Sigmund Bjørgo, fiskeriutsending i Kina, Norges sjømatråd

19:00

Mottakelse og velkomstdrinker

 

19:30

Middag

 

 

For registrering eller spørsmål om seminaret og middagen, ta kontakt med Savinder Xie, sx@seafood.no eller vår fiskeriutsending i Kina, Sigmund Bjørgo, sb@seafood.no.