Velkommen til Norway-UK Seafood Summit 2026!

I år samles det sentrale aktører fra hele sjømatverdikjeden for å drøfte hvordan sjømathandelen mellom Norge og Storbritannia er i endring. Programmet består av faglige innlegg, paneldiskusjoner og gode muligheter for nettverksbygging. Deltakerne får blant annet innsikt i utviklingen i markedet, bærekraftsarbeidet i næringen og nye muligheter for samarbeid, samtidig som vi løfter blikket mot framtiden. I år setter vi søkelys på alt fra hvitfisk og laks til kaldtvannsreker og torskeoppdrett.
 
Seminaret består av tre deler, og vi legger også til rette for mingling og gode samtaler underveis.
 
Konferansier:  
Martin Skaug, Kommunikasjonsdirektør, Norges sjømatråd
 
11.00 – 12.00   
Registrering og lunsj

DEL 1 | Velkommen og markedsutsikter 12.00–13.45

Ramme for seminaret: handel, trender og strategiske innsikter

  • Utviklingen i hvitfiskmarkedet: handelstrender og markeds­signaler
    Eivind Brækkan, sjømatanalytiker, Norges sjømatråd
  • Kaldtvannsreker: preferanser i det britiske markedet og vekstmuligheter
    Rebecca McGuire, William Murray
  • Forankret eller i drift? Britisk sjømat i et forbrukerlandskap i endring
    Joe Shaw Roberts, Business Unit Director, Worldpanel by Numerator
  • Kampen om proteinet: hvordan posisjonere sjømat i et konkurranseutsatt marked
    Alexander Andersen, Associate, McKinsey
  • Status for britisk sjømatnæring: UK Seafood Federation
    Simon Dwyer, CEO, UK Seafood Federation

DEL 2 | Bærekraft og innovasjon 14.15–15.00 

En bærekraftig framtid: fiskerier, havbruk og blå mat

  • Kunnskapsbasert forvaltning: bestandsutvikling for torsk, hyse og sei
    Forsker, Havforskningsinstituttet
  • Innovasjon i havbruk: blå mat for en robust framtid
    Catarina Martins, Chief Sustainability and Technology Officer, MOWI
  • Oppdrettstorsk: nye muligheter i et voksende marked
    Christian Riber, CEO, Norcod
  • Betyr bærekraft noe for britiske forbrukere?
    Mike Warner, CEO, A Passion for Seafood

DEL 3 | Dypdykk i verdikjeden 15.30–16.45

Fra hav til servering: perspektiver fra bransjen

  • Sjømat på menyen: innsikt fra ledende kokker
    Chef Michel Roux og Chef Rosie Welch – moderert av Claire Bosi
  • Fish & Chips: et britisk ikon i endring
    Galton Blackiston, kjøkkensjef og eier, No. 1 Cromer
  • Til leverandørene: samarbeid med fish & chips-sektoren
    Johan Oksholen, Sales Manager, Nor Seafoods AS
  • Detaljhandelens virkelighet: hvordan møte forbrukernes behov i butikk
    David Parker, Head of Aquaculture and Fisheries, Sainsbury'`s Plc
  • Veien videre for mat (til sjøs)
    Jack Bobo, Executive Director, Rothman Family Institute for Food Studies, UCLA

16.45–18.00
Mingling og nettverksbygging