Konferansen går av stabelen i Ålesund 9. januar 2025. Vi oppdaterer programmet fortløpende. Meld deg på allerede i dag. 

Scandic Hotel Parken Ålesund 

  • Gjester bes bestille rom online med bookingkode
  • Bestill via: www.scandichotels.no
  • Bookingkode: BOMB060125  (4 bokstaver + 6 tall)
  • Bestillingsfrist: 20. desember

 

Program Ombordfryst 2025

10.00-10.07:
Introfilm og praktisk info

10.08-10.13:
Velkommen, Martin Skaug, Norges sjømatråd

10.14-10.30:
Hva vil regjeringen med havfiskeflåten, Kristina Hansen, statssekretær i Nærings- og Fiskeridepartementet

10.31-10.41:
Forutsigbare rammebetingelser,
Audun Maråk, Fiskebåt 

10.42-11.05:
I 2025 kuttes torskekvoten med 25 prosent, og det er mørke skyer i horisonten. Hva får den nye virkeligheten å si for fiskeflåten? 

  • Louise Haahjem, Nordea
  • Geir Huse, HI
  • Astrid Strand, Havbryn
  • Terje Kjølsøy, Bluewild

11.06-11.16:
Torsken mot 2030, Finn-Arne Egeness, Nordea

11.17-11.27:
Lansering av fersk rapport om ringvirkningene av den havgående flåten, Audun Iversen, Nofima

11.28-11.44: 
«Jenter om bord» - Fiskebåts nye kvinneprosjekt

  • Susanne Giske, Fiskebåt
  • Elise Kuntze, Lerøy Havfisk

11.45-12.45:
Lunsj 

12.45-12.50:
Kort prat med styrmann Marte Antonsen, M/T "Sørkapp"

12.51-13.05:
Kunstig intelligens, Espen Rustad, Head of Customer Engineering, Google Cloud

13.06-13.21:
Paneldebatt – slik kan KI endre havfiskeflåten i de neste 10 årene

  • Inger Marie Sperre, Brødrene Sperre
  • Torill Standal Eliassen, twoday 
  • Eldar Farstad, Lerøy Havfisk 
  • Espen Rustad, Google Cloud

13.22-13.33:
Fryst fisk – hvordan kan den bli enda bedre
, Svein Kristian Stormo, Nofima 

13.34-13.50:
Fremtidens tråler, Anders Knardal Roald og Håvard Vollset Lien, Vard 

13.50-14.20: 
Pause 

14.20-14.23:
Videoinnslag.
Slik er klippfiskmarkedet i Portugal. Prisøkning og volumnedgang. Hva betyr det for konsumet, Trond Rismo, Norges sjømatråd

14.24-14.39:
Hvordan skal vi navigere i en krevende tid med store utfordringer i markedene for konvensjonell, hvitfisk og reker?

  • Louise Haahjem, Nordea
  • Gunvar L. Wie, Norges sjømatråd
  • Bjørn-Erik Stabell, Norges sjømatråd
  • Josefine Voraa, Norges sjømatråd

14.40-14.43:
Videoinnslag:
Hva betyr fryst råstoff fra Norge for dem som selger fish & chips i Storbritannia?

14.44-15.00: 
Developments in the UK seafood market, Simon Dwyer, Managing Director, UK Seafood Federation Limited

15.01-15.11: 
Hvordan er hvitfiskmarkedet i UK?
Victoria Braathen, Norges sjømatråds utsending til Storbritannia

15.12-15.26: 
Hvordan jobber dagligvarebransjen med fryste sjømatprodukter v/ Ida Brumoen og Henriette Gran Nyhus, Kiwi 

15.27-15.44: 
Fremtid og muligheter i norsk rekenæring: «Det vil fort gå bra», Knut Helge Vestre, ColdWaterPrawns of Norway

15.45:
Slutt